Εξαρθρώθηκε τεράστιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με 87.000 μέλη από Γερμανία και Αυστρία

 


Ένα τεράστιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με περισσότερα από 87.000 μέλη εξαρθρώθηκε από τη Γερμανική αστυνομία, μεταδίδει η Γερμανική Deutsche Welle
Μια διαδικτυακή πλατφόρμα
με το όνομα “Elysium” χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο παιδεραστίας, η οποία υπήρχε από το τέλος του 2016 και ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω του Darknet, ενός κρυμμένου μέρους του διαδικτύου που δεν υπάρχει στις μηχανές αναζήτησης. Ο ιστότοπος χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την ανταλλαγή βίντεο και εικόνων παιδιών πολύ μικρής ηλικίας, να κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο ιστότοπος ήταν σε λειτουργία από το τέλος του 2016 και ότι ήταν προσβάσιμος μόνο μέσω του darknet, ενός τμήματος του Παγκόσμιου Διαδικτυακού Ιστού που δεν μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας συμβατικές μηχανές αναζήτησης, αλλά απαιτεί τη χρήση λογισμικού κρυπτογράφησης.
Σύμφωνα με τις αρχές της Φρανκφούρτης, υπήρξαν επίσης καταγραφές “της σοβαρότερης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών”, όπως βία κατά των παιδιών και κακοποίηση των “νεότερων”. Η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε επίσης για να προγραμματίζει ραντεβού για εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών.
Οι περισσότεροι από τους υπόπτους συνελήφθησαν στις χώρες της Γερμανίας και της Αυστρίας.
Ένας εκπρόσωπος της Γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι συμμετείχαν και οι Ολλανδικές αρχές στην υπόθεση:
Σίγουρα αναμένουμε πράγματα που είναι σημαντικά για τις Κάτω Χώρες, αλλά προς το παρόν δεν είναι ακόμη δυνατό να αναφερθεί σε ποιο βαθμό.
Η εισαγγελία στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι ο ύποπτος διαχειριστής του χώρου, ένας 39χρονος άνδρας από το κεντρικό Γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, είχε ήδη συλληφθεί στις 12 Ιουνίου.
Ο ύποπτος διαχειριστής της πλατφόρμας συνελήφθη μετά την έρευνα του διαμερίσματός του και την κατάσχεση του διακομιστή. Ένας αριθμός άλλων υπόπτων συνελήφθησαν επίσης, ανέφερε η αστυνομία.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις