Δύο νεα περιστατικά οπαδικής βίας στα Βαλκάνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Δύο νεα περιστατικά οπαδικής βίας στα Βαλκάνια 


Αθάνατα Βαλκάνια… Στο Μόσταρ και στη Σόφια συνέβησαν χθες το βράδυ δύο περιστατικά οπαδικής βίας (και ηλιθιότητας) τα οποία ήδη αποτελούν
αντικείμενο συζήτηση σε όλη την Ευρώπη.
Στο Μόσταρ είχαμε το πιο ανησυχητικό, καθώς μερίδα οπαδών της Αμπερντίν που έχει μεταβεί στην πόλη της Βοσνίας για τον επαναληπτικό αγώνα του Europa League με αντίπαλο την τοπική Σιρόκι Μπρίγιεκ (1-1 το πρώτο ματς στην Σκωτία), δέχθηκαν επίθεση με… φωτοβολίδες (!) και ρόπαλα του μπέιζμπολ.



Οι φίλοι της σκωτσέζικης ομάδας βρισκόταν σε μια παμπ στην παλιά πόλη και όλα κυλούσαν ήραμε όταν από ξαφνικά από ένα στενό εμφανίστηκε μια ντουζίνα μασκοφόρων που άρχισε να περά αδιακρίτως φωτοβολίδες, ενώ όπως κατήγγειλε ο Σκωτσέζος δημοσιογράφος Ντέρεκ Άιροσαϊντ που ήταν στην συγκεκριμένη παμπ «απ’ ότι είδα είχαν και όπλα».
Δύο οπαδοί της Αμπερντίν τραυματίστηκαν σοβαρά και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με τους ανθρώπους της Σιρίκι να ζητούν συγνώμη …

Στη Σόφια δεν είχαμε ανοιγμένα κεφάλια όπως στο Μόσταρ, αλλά… ‘μαυρισμένα μάτια’!.
Η Λέφσκι υποδέχεται σήμερα την Χάιντουκ στον επαναληπτικό του Europa (1-0 οι Κροάτες στο Σπλιτ) και οι οπαδοί της φρόντισαν να γεμίσουν τον περιβάλλοντα χώρο όπου είχε καταλύσει η αποστολή των Κροατών με… πυροτεχνήματα τα οποία και άναψαν μετά τα μεσάνυχτα.
Ο στόχος τους; Να μην… κοιμηθούν οι παίκτες της Χάιντουκ και να εμφανιστούν κουρασμένοι στον σημερινό αγώνα. Το fair play σε όλο του το μεγαλείο.
Δείτε το βίντεο, όπου φυσικά οι οπαδοί της Λέφσκι τραγουδούν διάφορα συνθήματα για να επιβεβαιώσουν ότι αυτοί ευθύνονται για το… θέαμα.









ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις