Αποκάλυψη: Πως η ελληνική κυβέρνηση υπονομεύει την έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο!

Αποκάλυψη: Πως η ελληνική κυβέρνηση υπονομεύει την έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο! 

 

Το παράδειγμα του ελλαδικού κρατιδίου είναι πράγματι από τα πιο οξύμωρα στον κόσμο. Πριν από κάποια χρόνια, ενώ όλα τα επιστημονικά στοιχεία συνηγορούσαν υπέρ της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περιοχές του Αιγαίου, του Ιονίου και του Κορινθιακού κόλπου, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου και συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος είχε από το βήμα της Βουλής αρνηθεί κατηγορηματικά την ύπαρξη κοιτασμάτων. Λίγα χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε μία ακόμα κίνηση αρνούμενη να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές την ίδια στιγμή που η αδελφή Κύπρος όχι μόνο προχωράει σε γεώτρηση, αλλά τα "βάζει" ανοιχτά με ολόκληρη την Τουρκία.



Σύμφωνα, λοιπόν, με τα σχέδια του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, το υπουργείο προχωράει σε κατάργηση μεταπτυχιακών τμημάτων σε διάφορα πανεπιστήμια ανά την επικράτεια λόγω μειωμένης προσέλευσης φοιτητών, αλλά κυρίως λόγω περιορισμένων κονδυλίων. "Θύματα" αυτών των σχεδίων είναι τα περιφερειακά πανεπιστήμια και στην προκειμένη περίπτωση του Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο συγκαταλέγεται το αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Μηχανική Πετρελαίων και Φυσικού Αερίου».
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα διεθνούς site ευρευνών υδρογονανθράκων oilpro.com, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό συγκαταλέγεται στα 12 καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ευρώπη (!) καθώς σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα παρέχει στους σπουδαστές μία εξαιρετικά λεπτομερή τεχνική και θεωρητική εκπαίδευση και κατάρτιση ικανή ώστε οι απόφοιτοι να εργαστούν αποτελεσματικά στον συγκεκριμένο τομέα.
Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός, με ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης επισημαίνει τα εξής: «Το αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πολυτεχνείου Κρήτης “Μηχανική Πετρελαίων”, αυτό δηλαδή που με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση, συγκαταλέγεται από γνωστό διεθνές πετρελαϊκό site στα 12 καλύτερα μεταπτυχιακά για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ευρώπη! Έτσι εκφράζεται το μίσος του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία και τη διεθνοποίηση της χώρας μας».








ΠΗΓΗ














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις