«Παρέμβαση» H.Kissinger για εκτόνωση της κρίσης μετά τη ρωσική εντολή για κατάρριψη αμερικανικών στόχων στη Συρία

«Παρέμβαση» H.Kissinger για εκτόνωση της κρίσης μετά τη ρωσική εντολή για κατάρριψη αμερικανικών στόχων στη Συρία (βίντεο) 


Παρέμβαση Henry Kissinger για εκτόνωση της κρίσης και ιδίως μετά την εντολή που δόθηκε από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο για κατάρριψη οποιουδήποτε αμερικανικού drone καθώς
και πυραύλων Cruise στον εναέριο χώρο της Συρίας, σε συνδυασμό κια με τη γενικότερη ψυχροπολεμική περιόδο που διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.
Η  κλιμακούμενη ένταση διαγράφεται και από τις δηλώσεις Ρώσων Αξιωματούχων όπως ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών της Μόσχας και σύμβουλος του Πούτιν, Σεργκέι Μοντέστο,  ο οποίος ξεκαθάρισε για την εντολή που έχει δοθεί στους Ρώσους που βρίσκονται στη Συρία για κατάρριψη αμερικανικών μην επανδρωμένων οχημάτων καθώς και πυραύλων Cruise. Μάλιστα είχε επισημάνει ότι πρόκειται για μια ήπια αντιμετώπιση προκειμένου να μην επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις με τις ΗΠΑ. Σχολίασε δε ότι η πρόφαση των ΗΠΑ για επίθεση στη Συρία είναι η δήθεν χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση του Άσαντ, μια κατηγορία για την οποία δεν υπάρχει καμία σοβαρή και απτή απόδειξη.
Ακόμη και ο ίδιος ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε σχετικά «έχουμε βαρεθεί τις αμερικανικές εικασίες για πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες που δεν μπορούν καν να αποκαλύψουν ως λόγο για να πλήξουν την Συρία. Δείξτε αποδείξεις ή σταματήστε τις απειλές».
Παράλληλα, Ρώσος αξιωματούχος του ΥΠΕΞ είπε σχετικά: «η νέα απειλή των ΗΠΑ για πλήγμα στη Συρία, είναι ακόμη μία κατασκευασμένη υπόθεση όπλων μαζικής καταστροφής για την δημιουργία ενός νέου παράνομου πολέμου στη Μέση Ανατολή».
Ο Henry Kissinger, λοιπόν, με την ευκαιρία του ετήσιου φόρουμ «Primakov» για εμπειρογνώμονες, διπλωμάτες και πολιτικούς, επιδίωξε συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη, Βλάντιμιρ Πούτιν, με σκοπό να «ρίξει γέφυρες» στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και να επισημάνει  ότι «Μόσχα και  Ουάσινγκτον πρέπει να επιλύουν τις κρίσεις μέσω διαπραγμάτευσης και συνεργασίας όπως συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η δήλωση του Kissinger στο φόρουμ Primakov στη Μόσχα ότι «οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας δεν είναι ένα σπάνιο γεγονός, έχουν συμβεί ξανά και έχουν ξεπεραστεί αρκετές φορές. Τα προβλήματα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας πρέπει να επιλυθούν με την διαπραγμάτευση και από ένα κοινό όραμα των δύο».
Και συνέχισε «πιστεύω πως υπάρχει μια ευκαιρία για σημαντική πρόοδο προς την βελτίωση όχι μόνο των σχέσεων αλλά και των καταστάσεων γύρω από τον κόσμο με συνεργατικές προσπάθειες. Ζητήματα όπως αυτά της Ουκρανίας και της Συρίας, ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν από κοινού να συνεισφέρουν στην επίλυση τους», εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή του ότι είναι δυνατή η βελτίωση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και ότι από κοινού μπορούν να επιλύσουν τις διεθνείς κρίσεις.
Πάντως Ρώσοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το περιβάλλον του Τράμπ, και όχι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος,  είναι αυτό που βάζει πραγματικά εμπόδια στη συνεργασία των δύο χωρών.
Το θέμα είναι αν τελικά στη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν με την ευκαιρία της Συνόδου των G20 καταφέρουν να συνεργαστούν και συνεννοηθούν ώστε να καταφέρει η Εθνική Δεξιά, δηλαδή Τράμπ και Πούτιν, να αντιπαρέλθει των εμποδίων που της θέτει η αριστερόστροφη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις