Στην δημοσιότητα φωτογραφίες του 17χρονου ισλαμιστή μακελάρη της Βαρκελώνης - Ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα

Στην δημοσιότητα φωτογραφίες του 17χρονου ισλαμιστή μακελάρη της Βαρκελώνης - Ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα 


Και επίσημα πλέον η ισπανική αστυνομία αναζητά τον 17χρονο Μούσα Ουκαμπίρ, τον μικρότερο αδελφό του Ντρις Ουκαμπίρ (ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί) ως τον μακελάρη της
τρομοκρατικής επίθεση στην Βαρκελώνη που στοίχισε την ζωή σε 14 ανθρώπους με περισσότερους από 100 τραυματίες και με μια ελληνική οικογένεια ανάμεσά τους.
Ο 17χρονος Μούσα πιστεύεται ότι έκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει τα λευκό βαν με το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης σάρωσε τους πάντες στο διάβα του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον Μούσα Ουκαμπίρ, ο νεαρός ήταν αυτός που βρισκόταν στο τιμόνι του βαν που κάνοντας ζιγκ-ζαγκ σκόρπισε το θάνατο.
Σύμφωνα με την El Pais στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi υπάρχει ένα προφίλ με το όνομα Μούσα Ουκαμπίρ στο οποίο γίνονται αναφορές σε σφαγή απίστων.
Συγκεκριμένα ο Ουκαμπίρ έγραφε ότι αν ήταν ο απόλυτος ηγέτης του κόσμου το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν «να σκοτώσω τους άπιστους και να αφήσω τους Μουσουλμάνους να ακολουθήσουν την πίστη τους».
Αν και έχουν γίνει λίγα στοιχεία γνωστά για το παρελθόν του, ο αδερφός του που έχει συλληφθεί είχε γεννηθεί στο χωριό Αγκμπάλα στο Μαρόκο.
Οι New York Times υποστηρίζουν ότι στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ είχαν νοικιαστεί συνολικά τρία βαν.
Ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν δήλωσε σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι πιθανό ότι οι τρομοκράτες είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Λας Ράμπλας. 
Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.
Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη δύο ατόμων, ενώ Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στην πόλη Ριπόλ, χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία. Ο οδηγός της καμιονέτας που πραγματοποίησε την επίθεση στη Βαρκελώνη διαφεύγει.
Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύκτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. «Υποπτευόμαστε ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η έκρηξη στο Αλκανάρ
Η πόλη Αλκανάρ, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, αναστατώνεται γύρω στις 11:15 το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα (πριν την επίθεση στη Λας Ράμπλας) από μια ισχυρή έκρηξη. Ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του και άλλοι έξι τραυματίζονται.
Στο σπίτι βρέθηκαν πάνω από 20 φιάλες βουτανίου.
Μια δεύτερη έκρηξη ακολούθησε όταν έφθασαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί και δύο πυροσβέστες την ώρα που έψαχναν ανάμεσα στα ερείπια.
Πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι οι ένοικοι του σπιτιού πιθανότατα ετοίμαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας τις φιάλες με το αέριο.



Δείτε τις φωτογραφίες:





Ο μεγαλύτερος αδερφός του Ντρις Ουκαμπίρ:









ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις