Ποιοι προειδοποιούν για νέο οικονομικό αρμαγεδώνα - Ποιες χώρες θα κάνουν την αρχή

Ποιοι προειδοποιούν για νέο οικονομικό αρμαγεδώνα - Ποιες χώρες θα κάνουν την αρχή


Την ώρα που όλοι ελπίζουν και περιμένουν την πολυπόθητη...ανάπτυξη, η ελίτ των οικονομολόγων προειδοποιεί για έναν νέο κύκλο παγκόσμιας ύφεσης, όπου αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο
καταστροφική, συμπαρασύροντας ακόμη και οικονομίες που είναι υγιείς.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt, το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν απομακρύνθηκε τόσο όσο θα έπρεπε, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κρέμεται από μία κλωστή.
18 κορυφαίοι οικονομολόγοι, βραβευμένοι με νόμπελ, υποστήριξαν από κοινού σε γενικές γραμμές πως η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να εμπνέει κάποια ανησυχία. Σίγουρα σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει οι ηγέτες κρατών και οργανισμών να εφησυχάσουν.
Όλοι τους προειδοποίησαν πως τα οικονομικά θέματα έχουν βρεθεί σε δεύτερη μοίρα τον τελευταίο καιρό, καθώς την παγκόσμια κοινή γνώμη απασχολούν άλλα, όπως είναι η κρίση στην κορεάτικη χερσόνησο και τα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Τον ρόλο του..."αδύναμου κρίκου" θα παίξει για άλλη μία φορά η ευρωζώνη, όντας κατά πάσα πιθανότητα η μεγάλη εστία της νέας οικονομικής λαίλαπας.
"Δεν διαθέτουμε τα εργαλεία για να παρακολουθούμε, να ρυθμίζουμε και να διαχειριζόμαστε αυτές τις κρίσεις ή ανωμαλίες. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση είναι αναπόφευκτη", δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Ντάνιελ ΜακΦάντεν, και συνέχισε:

"Είμαι αρκετά απαισιόδοξος για το ευρώ. Δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη κρίση". 

Μάλιστα νομπελίστες σαν τον Έρικ Μάσκιν έχουν πιο...σίγουρη την οικονομική κατάρρευση στην Ευρώπη:

"Το θέμα είναι το πόση ζημιά θα κάνει στις χώρες της Ευρώπης και τη διεθνή οικονομία η επικείμενη κατάρρευση του ευρώ".

Όλοι τους άφησαν εξαιρετικά μικρές πιθανότητες να αποφευχθεί μία τέτοια κατάσταση στο άμεσο μέλλον...







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις