Ισλαμικός τρόμος στην Βαρκελώνη: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση - Και Έλληνες ανάμεσά τους

Ισλαμικός τρόμος στην Βαρκελώνη: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση - Και Έλληνες ανάμεσά τους (φωτό, βίντεο) (upd) 


Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγό ισλαμιστών τρομοκρατών έπεσε πάνω σε
πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.
Μάλιστα ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής ισλαμικής επίθεσης βρίσκεται και μια οικογένεια Ελλήνων.
Η γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται και μια ελληνική οικογένεια.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρία από τα τέσσερα μέλη. Πρόκειται για μια μητέρα και τα δύο παιδιά της με τον πατέρα να είναι καλά στην υγεία του.
Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και ένα δεύτερο παράλληλο τρομοκρατικό χτύπημα ισλαμιστών κοντά στο σημείο που το βανάκι έπεσε πάνω στον κόσμο, με δύο ενόπλους να εισβάλουν σε εστιατόριο της περιοχής και να κρατούν ομήρους. 
Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια. Λίγη ώρα αργότερα, δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης, γράφει η εφημερίδα El Periodico, η οποία αναφέρει ότι ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία -η αστυνομία ωστόσο διέψευσε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το εστιατόριο, στο οποίο έχουν «ταμπουρωθεί» οι ένοπλοι, είναι τουρκικό. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ο δράστης είναι ένας, και είναι αυτός που έχει εισβάλει στο εστιατόριο, κρατώντας ομήρους.
Την ίδια ώρα, πηγή της αστυνομίας, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι το ανθρωποκυνηγητό αφορά «τουλάχιστον δύο» υπόπτους, ο ένας εκ των οποίων είναι «ταμπουρωμένος» στο τουρκικό εστιατόριο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια «τρομοκρατική επίθεση» έχει «επιβεβαιωθεί». Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων.
Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.
Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.
Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι «τρομοκρατική ενέργεια» δίχως ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη, ο οποίος αναζητείται.
Η αστυνομία της Καταλονίας επιβεβαίωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και 32 τραυματίστηκαν με τους 10 από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση όπως αναφέρει και το RT. Όμως άλλα ΜΜΕ όπως η βρετανική The Sun αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 13 από την ισλαμική τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με την El Pais, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα με ύψος 1,70μ. που φορούσε λευκό πουκάμισο με μπλε ρίγες.
Συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τουλάχιστον πέντε άτομα να κείτονται στο έδαφος, ανέβηκε στο twitter, λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.
Η κάμερα του χρήστη του twitter περιφέρεται στο δρόμο και δείχνει τους ανθρώπους στο έδαφος, ακούνητους και, μεταξύ αυτών, φαίνεται να υπάρχει και ένα παιδί.

Το βαν της επίθεσης
















ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις