Αποκάλυψη :Όλα τα Καναντέρ θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα!




Τώρα ανακάλυψε και ο Νίκος Τόσκας ότι θα μπορούσαμε να έχουμε όλα τα Καναντέρ σε διαθεσιμότητα ,αλλά η επιλογή να τα κρατήσουν στο Έδαφος ήταν δυστυχώς …Για λόγους
Οικονομίας ; ή γιατί έτσι έκριναν.
«Μπορεί να γίνει ένα πρόγραμμα επισκευών, που θα χρειαστεί χρήματα, και αυτό το προχωράμε, έχουμε βρει κάποια χρήματα και είναι θέμα που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, που έκανε λόγο για «μεσαίου μεγέθους πυρκαγιά» στον Κάλαμο



Σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο υπ. Άμυνας οι αξιωματικοί που είναι αρμόδιοι σχολιάζοντας το γεγονός ότι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ήταν διαθέσιμα από 4-6 από τα συνολικά 18 Καναντέρ αποκάλυψαν ότι θα μπορούσαν να είναι επιχειρησιακά όλα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL415 και CL215.
«Μπορεί να γίνει ένα πρόγραμμα επισκευών, που θα χρειαστεί χρήματα, και αυτό το προχωράμε, έχουμε βρει κάποια χρήματα και είναι θέμα που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Θέλοντας, ωστόσο, να υποβαθμίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε όταν οι βλάβες σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταλλακτικών και υλικών κρατούσαν καθηλωμένα 14 από 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη υποστήριξε ότι «υπάρχει πρόβλημα γενικότερο με τα καναντέρ σε όσους έχουν τέτοια αεροπλάνα, δηλαδή στο Νότο, μιλάω για Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία.
Αυτή τη στιγμή η διαθεσιμότητα των ιταλικών καναντέρ είναι περίπου στο μισό, έχουν 18 καναντέρ και πετούν 8-9 γιατί υπάρχει γενικότερο πρόβλημα».
Επιχειρώντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση είπε ότι από τα ελληνικά Καναντέρ πετούν συνήθως 7 από τα 11 παλαιότερου τύπου CL 215 και τρία από τα 7 CL415.



Εάν ήταν, όμως, έτσι, το τριήμερο 14-15-16 Αυγούστου που η Ελλάδα καιγόταν σε ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία για την κατάσβεση των πυρκαγιών θα μπορούσαν να πετάνε 10 Καναντέρ και όχι έως 4-6 που ήταν σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές.
Σχόλιο :Η ουσία είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε σχεδόν όλα τα Καναντέρ σε διαθεσιμότητα ,αλλά η Κυβέρνηση για λόγους δήθεν Οικονομίας τα κράτησε στο Έδαφος

Νυχτερινή Συντήρηση των διαθέσιμων Πυροσβεστικών Αεροσκαφών ..










ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις