Πύρινη «κόλαση» για τρίτη μέρα στην Αν.Αττική - Τεράστιο μέτωπο κατευθύνεται με ταχύτητα προς Μαλακάσα

Πύρινη «κόλαση» για τρίτη μέρα στην Αν.Αττική - Τεράστιο μέτωπο κατευθύνεται με ταχύτητα προς Μαλακάσα (βίντεο) 

 

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής,

με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για τρίτη μέρα, με νέα
μέτωπα και συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Η φωτιά αυτή τη στιγμή κατευθύνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς την Μαλακάσα, ενώ όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής,  Πέτρος Φιλίππου, το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι που δημιουργούνται ακόμη και από την ίδια την πυρκαγιά είναι πολύ ισχυροί. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να αποφεύγουν τους δρόμους από το Πολυδένδρι προς τη Μαλακάσα, καθώς αυτή η περιοχή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πυρκαγιάς.
Χαρακτηριστική, όμως, είναι και η δήλωση του δημάρχου Ωρωπού, ο οποίος ανφάρει ότι η σημερινή μέρα είναι η χειρότερη, καθώς η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, δημιουργώντας φοβερούς στροβιλισμούς.
Ενδεικτικό της κατάστασης και της μανίας της πυρκαγιάς είναι ότι ακόμη και οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν σήμερα  το πρωί, από την Πυροσβεστική και το Στρατό, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι  η φωτιά στο Σαλαμίδι καίει ανεξέλεγκτη και ήδη εκκενώνονται σπίτια, ενώ απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση  των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η φωτιά.
Η σημερινή, μάλιστα, μέρα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική, καθώς αύριο αναμένεται μελτέμι, που θα είναι έντονο στη Βορειοανατολική Αττική.
Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, η Κύπρος έχει ετοιμάσει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα.














ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις