Κανένας θάνατος "μεταναστών" στη Μεσόγειο τις τελευταίες 20 μέρες...Τι ξεχασε να μας πει η ΔΟΜ...?

 


Αφότου περισσότεροι από 2.000 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017, ο αυξανόμενος αριθμός
των θανάτων ξαφνικά σταμάτησε.
Δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα τις τελευταίες 20 ημέρες, δήλωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών.
“Από τις 9 Αυγούστου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, δεν έχει λάβει καμία αναφορά για θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη Μεσόγειο Θάλασσα παρέμεινε στους 2.410 για 20 ημέρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της IOM Leonard Doyle σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη την Τρίτη.
“Κάτι συμβαίνει. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι είναι πίσω απ’ όλα”, δήλωσε ο Doyle σχετικά με την αιτία για την απουσία θυμάτων τις τελευταίες 20 ημέρες.
Ο Doyle είπε ότι οι προσφυγικές ροές από τη Λιβύη στην Ευρώπη μειώθηκαν τον Αύγουστο.
Αυτό όμως που ο εκπρόσωπος της IOM απέφυγε εντέχνως να αναφέρει και είναι φυσικά η προφανής αιτία της απουσίας θυμάτων, είναι ότι οι τρεις μεγάλες λεγόμενες “υπηρεσίες διάσωσης μεταναστών” – η Save the Children, η Γερμανική Sea Eye και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα – έχουν αναστείλει όλες τις δραστηριότητές τους στα ύδατα της περιοχής όταν πριν από 18 ημέρες η Λιβυκή ακτοφυλακή απείλησε ότι θα ανοίξει πυρ εναντίον τους εάν επιχειρήσουν ξανά στα ύδατα της Λιβύης.
Αυτό έθεσε ένα τέλος στις ”διασώσεις” μεταναστών και κατά συνέπεια έβαλε αμέσως τέλος και στις χιλιάδες θανάτους μεταναστών από πνιγμό.
Ακόμη περισσότερο, οι συγκεκριμένες ΜΚΟ έχουν κατηγορηθεί επίσημα για συμπαιγνία με τους διακινητές ανθρώπων.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Carmelo Zuccaro, τον γενικό εισαγγελέα της πόλης της Σικελίας στην Κατάνια, οι αρχές είχαν αποδεικτικά στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ διακινητών και ομάδων βοήθειας.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις