Ο Πούτιν πρότεινε να αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός στο 85% του επιπέδου διαβίωσης




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε από την 1η Ιανουαρίου 2018 να αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός από το σημερινό 71-72% του επιπέδου διαβίωσης στο 85% και το αργότερο μέχρι το 2019 να
εξομαλυνθεί.
«Πρέπει να λύσουμε το βασικό πρόβλημα – για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε επίπεδο όχι χαμηλότερο από το ελάχιστο όριο διαβίωσης πληρωμής, θα πρέπει να ισορροπήσει αυτό με το κόστος ζωής και να ξεπεράσει μια κατάσταση όπου ο  ελάχιστος  δυνατός  μισθός δεν καλύπτει καν τις βασικές δαπάνες των πολιτών», – δήλωσε ο πρόεδρος.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι κατανοεί την «εσωτερική συζήτηση που διεξάγεται στην κυβέρνηση» και τους συναδέλφους που υπερασπίζονται διαφορετικές απόψεις »επειδή αυτά τα βήματα οδηγούν σε σοβαρό πρόσθετο κόστος για το κράτος, στην πραγματικότητα, για τις επιχειρήσεις».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο είναι απαραίτητο  να αυξηθεί ο  ελάχιστος μισθός στην ελάχιστη επιβίωση το  συντομότερο δυνατό, με βάση την ικανότητα του προϋπολογισμού.  Ο Πούτιν επιφορτίστηκε να εισαγάγει τη σχετική πρόταση στην Κρατική Δούμα μαζί με το σχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια.
Όπως δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Δούμας για θέματα  Εργασίας  Κοινωνικής Πολιτικής και για τους  Βετεράνους  Αντρέι Ισαγιέφ, το κατώτερο κοινοβούλιο είναι έτοιμο, μαζί με την κυβέρνηση, να επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού.   Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κρατική Δούμα είναι έτοιμη να αποδεχθεί το έγγραφο κατά τη συνεδρίαση του φθινοπώρου.
Το 2017, ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε μία φορά – από την 1η Ιουλίου.  Τώρα είναι 7.8 χιλιάδες ρούβλια – σχεδόν το 72% του επιπέδου διαβίωσης (9889 ρούβλια το μήνα).  Τον Απρίλιο, μιλώντας στην Κρατική Δούμα στην  έκθεση για το έργο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι θα είναι δυνατό να αυξηθεί ο ελάχιστος μισθός στο επίπεδο διαβίωσης τα επόμενα χρόνια.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις