Με αυτούς θα κυβερνήσει ο Κ.Μητσοτάκης; – Ο Α.Γεωργιάδης υποκλίνεται στον Β.Σόιμπλε που κατέστρεψε την Ελλάδα και φωτογραφίζεται με έμπορο γερμανικών όπλων της εποχής Σημίτη

 


Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ CDU στη Γερμανία και
υποκλίθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον άνθρωπο που έχει επιβάλει τα μνημόνια στην Ελλάδα και οφείλεται η μεγάλη δυστυχία των Ελλήνων, ενώ παράλληλα φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος ντροπής με έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων της εποχής του Κώστα Σημίτη.
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, που πολλές φορές έχει υπερασπιστεί τα μνημόνια και προφανώς είναι υπέρ της άποψης να στηθεί και μνημείο στην Ελλάδα για τον κ Σόιμπλε που μας… έσωσε, όχι μόνο φωτογραφήθηκε μαζί τους σε στάση υποτακτικού, αλλά και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες προκειμένου να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς είναι υμνητής της τρόικας και βεβαίως φανατικός οπαδός του Γερμανού υπουργού Οικονομικών που έχει καθηλώσει τους Έλληνες στα ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε στη Γερμανία, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη (ο οποίος έσπευσε χθες να αποκλείσει από τις λίστες του κόμματος τον υιό Τραγάκη γιατί ο πατέρας Ιωάννης, μετά από τόσα χρόνια στη ΝΔ, θεώρησε αυτονόητο ο γιος του να συνεχίσει την παράδοση), εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για να στηρίξει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως ανέφεραν από το περιβάλλον του ο κ. Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία, κατόπιν της πρόσκλησης του κ. Μίκαελ Φουξ (σ.σ. αντιπρόεδρος του CDU), να έχει μια συνάντηση τετ α τετ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι δύο τους για περίπου 20 λεπτά συνομίλησαν για την Ελλάδα αλλά και για τις εκλογές στη Γερμανία».
Τι θα μπορούσαν άραγε να πουν για την Ελλάδα οι κ.κ. Σόιμπλε και Γεωργιάδης; Πόσα ακόμη μνημόνια πρέπει να επιβληθούν για να μας αποτελειώσουν ή για να πάρουν την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και να δεσμεύσουν ότι μας έχει απομείνει, δηλαδή του υδρογονάνθρακες; Προφανώς γιατί η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις και όπου μεταρρυθμίσεις σχέδιο… Κατοχής.
Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριος Ζίγκαμαρ Γκάμπριελ εκτόξευσε πυρά χθες κατά του κ. Σόιμπλε λέγοντας πώς μέχρι και το τέλος του 2016 επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά ευτυχώς τον απέτρεψε η Άνγκελά Μέρκελ. Προφανώς και για το θέμα αυτό θα είχαν να πουν πολλά οι κ.κ. Σόιμπλε και Γεωργιάδης.
Για εκείνο όμως που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και δεν κάνει καμία αναφορά είναι η φωτογράφηση του, πέραν των Μέρκελ και Σόιμπλε, με τον έμπορο όπλων επί κυβερνήσεων Σημίτη, αλλά και μετέπειτα, Γιώργο Πατεράκη. Στη μία από τις τρεις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζονται σχεδόν… αγκαλιά και βεβαίως καμία προσπάθεια απόκρυψης της συνάντησης τους δεν γίνεται. Το αντίθετο.
Ο κ. Πατεράκης ήταν αυτός που θέλησε να πουλήσει το γερμανικό μαχητικό «Eurofighter» στην Ελλάδα, και μάλιστα ανάγκασε, προφανώς με τις πιέσεις από το Βερολίνο τον ίδιο τον Κώστας Σημίτη το 2000 να περάσει από το ΚΥΣΕΑ την έγκριση της αγοράς του αεροσκάφους. Μία απόφαση πάντως ποτέ δεν προχώρησε λόγω των πολύ μεγάλων αντιδράσεων που προκάλεσε η πολυδάπανη τότε προμήθεια χωρίς να υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι το μαχητικό τελικά θα μπει σε γραμμή παραγωγής.
Μπορεί ο κ. Πατεράκης και οι Γερμανοί να απέτυχαν με το «Eurofighter» αλλά πέτυχαν με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214. Ο Έλληνας επιχειρηματίας μεσολάβησε προκειμένου να μεταβιβαστούν τα Ναυπηγεία από την ΕΤΒΑ στην γερμανική HDW και το εξαργύρωσε αυτό με την τοποθέτηση του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Σκαραμαγκά αργότερα, αλλά ήταν και αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πώληση των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα το 2000, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Για όλα αυτά βεβαίως καμία λέξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι βέβαιο πώς ο άνθρωπος αυτός τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τις σύγχρονες δυνάμεις Κατοχής της Ελλάδας. Δεν το κρύβει. Το αντίθετο, το δείχνει και με κάθε ευκαιρία το εκφράζει. Έχει άλλωστε πολλές φορές τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του κ. Σόιμπλε.
Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι, με αυτούς θα κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ο ελληνικός λαός θέλει να απαλλαγεί η χώρα και ο ίδιος από τα μνημόνια και θα παραδώσει τη κλειδιά φόρα παρτίδα στον κ. Σόιμπλε; Όπως όλα δείχνουν με την πολιτική και την τακτική της η ΝΔ θα αργήσει να γίνει ξανά κυβέρνηση.












ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις