Εμφυτεύματα που μιμούνται τον ανθρώπινο νου και… μεγαλώνουν μέσα στον άνθρωπο!

 

 

 Το chip της Intel με το όνομα Loihi

είναι εφοδιασμένο με εξελιγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που του επιτρέπει να
εκτελεί πολλαπλές λειτουργίες.
Συγκεκριμένα, αντλώντας δεδομένα από το περιβάλλον του, μπορεί να μιμηθεί λειτουργίες που έχει και ο ανθρώπινος εγκέφαλος, έτσι ώστε να μπορεί να μαθαίνει.
Ο σκοπός της Intel είναι να καταφέρει να δημιουργήσει ένα chip, το οποίο να είναι ενεργειακά αυτόνομο και να μπορεί να βοηθά τις συσκευές στις οποίες είναι εγκατεστημένο ώστε να μαθαίνουν από τα στοιχεία που αντλούν από το περιβάλλον γύρω τους.
Όπως βλεπέτε τα μικροτσίπ εξελίσσονται συνεχώς, μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο και, άπαξ και πέσουν, αν δεν έχουν ήδη πέσει, στα λάθος χέρια, δεν αποκλείεται να τον ελέγχουν, καθώς ότι διαβάζει, γράφει κιόλας.
To Loihi ανήκει στην κατηγορία των νευρομορφικών chips, τα οποία έχουν την ικανότητα πολύπλοκων λογικών πράξεων που το οδηγούν στο να μπορεί να λάβει αποφάσεις για μια σειρά από ζητήματα.
Την ίδια ώρα, ιατροί και μηχανικοί στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό χειρουργικό εμφύτευμα που μεγαλώνει και αυτό σε μέγεθος, καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος.
Το εμφύτευμα, λένε, πως μπορεί να φέρει επανάσταση στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και των νοσοκομείων Παίδων και Brigham & Women’s της Βοστόνης δημιούργησαν ένα εμφύτευμα που διαχρονικά δεν έχει σταθερό μέγεθος, αλλά μεγαλώνει μαζί με το σώμα του παιδιού και τα όργανά του.
Το νέο εμφύτευμα αποτελείται από ένα βιοδιασπώμενο πυρήνα από βιοπολυμερές υλικό και από ένα σφαιρικό περίβλημα που επιμηκύνεται με το πέρασμα του χρόνου, ανταποκρινόμενο στις πιέσεις που ασκεί ο αναπτυσσόμενος περιβάλλων ιστός.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις