Αποκάλυψη: Τα σχέδια Τραμπ για το 2018

Αποκάλυψη: Τα σχέδια Τραμπ για το 2018 


Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που θέλουν να προωθήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι το 2018, με στόχο “την διαχείριση του χρέους και την
μείωση” του αμερικανικού ελλείμματος, σχολιάζει το CNN.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ρος Καμίνσκι ο Ράιν που εκλέγεται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο Ουισκόνσιν δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να εργαστεί για την μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων στον τομέα των παροχών υγείας το 2018. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις παροχές υγείας “ουσιαστικούς συντελεστές αύξησης του χρέους,” στην διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου που οδεύει προς το στάδιο της νομοθετικής επεξεργασίας, μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

“Η φορολογική μεταρρύθμιση οδηγεί στην ανάπτυξη της οικονομίας, έτσι προγραμματίζουμε στην διάρκεια της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου τρία μεγάλα νομοσχέδια για τον προϋπολογισμό. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο σχετικά με τις παροχές υγείας και δύο για την φορολογική μεταρρύθμιση. Το πρώτο νομοσχέδιο για την υγεία ψηφίστηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ κατέπεσε στην Γερουσία, ενώ τα δύο φορολογικά νομοσχέδια ψηφίστηκαν αντίστοιχα από τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου. Τώρα εργαζόμαστε για το τελικό φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να επιστρέψουμε στην μεταρρύθμιση των παροχών υγείας,” τόνισε ο Ράιαν.

Ο Ράιαν έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών υγείας για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους μακροχρόνια πάσχοντες (Medicare) το οποίο χαρακτήρισε ως “την μεγαλύτερη πρόκληση μεταρρύθμισης” στον τομέα της υγείας.

“Πράγματι, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να μετατρέψουμε το σύστημα της υγείας σ’ ένα σύστημα που θα έχει ως επίκεντρο τον ασθενή, ώστε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερες επιλογές και να έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό,” πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ράιαν τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προγραμματίζουν την αναδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικών παροχών. “Νομίζουμε ότι είναι σημαντικό να βγάλουμε τους ανθρώπους από τις κοινωνικές παροχές, ώστε να εργαστούν. Έχουμε ένα σύστημα κοινωνικών παροχών, το οποίο ουσιαστικά παγιδεύει τους ανθρώπους στην φτώχεια και πρακτικά τους πληρώνει για να μην εργάζονται και πρέπει να το δούμε αυτό,” παρατήρησε ο Ράιαν.

Οι ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του Ράιαν προκάλεσαν την αντίδραση του ανεξάρτητου Γερουσιαστή από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς μέσω του Twitter υποστηρίζοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προγραμματίζει να πληρώσει το οικονομικό κόστος της φορολογικής μεταρρύθμισης του μέσω της μείωσης των παροχών υγείας.

“Αυτό είναι. Ο Πολ Ράιαν μόλις παραδέχτηκε ότι μετά την εξασφάλιση φοροαπαλλαγών ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για το 1% του αμερικανικού πληθυσμού και τις μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες, οι Ρεπουμπλικάνοι θα προσπαθήσουν να περικόψουν την κοινωνική ασφάλιση και τα προγράμματα Medicare και Medicaid, ‘βοηθώντας’ τους πιο ευάλωτους Αμερικανούς,” έγραψε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις