Με εντολή Τραμπ έρχεται "οικονομικό κραχ" στον ΟΗΕ - Αποσύρονται σταδιακά οι ΗΠΑ

Με εντολή Τραμπ έρχεται "οικονομικό κραχ" στον ΟΗΕ; - Αποσύρονται σταδιακά οι ΗΠΑ 


Έχοντας πλέον τον "αέρα" από τις τελευταίες του πολιτικές και οικονομικές νίκες στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιεί μία από τις μεγάλες του υποσχέσεις-απειλές, εξωθώντας τις
ΗΠΑ εκτός ΟΗΕ και επιφέροντας ένα "οικονομικό κραχ" σε πολλά παγκόσμια προγράμματα που τρέχουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει αποδείξει ότι δεν μένει στον...πρόλογο, ανακοίνωσε μείωση της τάξης των 285 εκατ. δολαρίων στη χρηματοδότηση που προσφέρουν οι ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, σε μία σειρά από προγράμματα και σχέδια. 

Υπενθυμίζουμε πως οι ΗΠΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες τόσο των Ηνωμένων Εθνών όσο και του ΝΑΤΟ, δίνοντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο προκειμένου να συντηρηθούν οι δράσεις του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών.

"Οι συζητήσεις συνεχίζονται προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη αποτελεσματικότητα του ΟΗΕ ενώ θα προστατεύονται και τα συμφέροντα των ΗΠΑ", διεμήνυσε η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι , η οποία είχε εκφέρει πρώτη τις προειδοποιήσεις του Λευκού Οίκου, μόλις μερικές μέρες πριν την καταψήφιση 128 κρατών-μελών του σχεδίου Τραμπ για τα Ιεροσόλυμα.

Έκτοτε και με παρέμβαση του ίδιου του Τραμπ, σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια -για αρχή- περικόπτονται από την αμερικανική χρηματοδότηση, κάτι που αφορά κυρίως τομείς εκπαίδευσης και διαχείρισης.

Παράλληλα θα πρέπει να μνημονευτεί και η κίνηση της Ουάσινγκτον για τα "πράσινα προγράμματα" των Ηνωμένων Εθνών που επίσης έχει σκοπό να περικόψει. Θυμίζουμε την Συμφωνία των Παρισίων, όπου ναι μεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2015, ωστόσο απορρίφθηκε από την διοίκηση Τραμπ μέσα στο 2017, με κύριο επιχείρημα την μεγάλη ζημιά που θα έκανε στην αμερικανική οικονομία. 

Αυτές οι κινήσεις φαίνεται πως είναι μόνο αρχή, με την εθνική δεξιά του Ντ.Τραμπ να παίρνει τον έλεγχο σταδιακά στις ΗΠΑ:










ΠΗΓΗ

































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις