Στην "πολιτισμένη Ευρώπη" φτάσανε στο σημείο να εξισώνουν τον Σωκράτη με ισλαμιστές τρομοκράτες!

Στην "πολιτισμένη Ευρώπη" φτάσανε στο σημείο να εξισώνουν τον Σωκράτη με ισλαμιστές τρομοκράτες! 

 

Ονομάζεται "τέχνη" το να έχεις στον ίδιο τοίχο τον σπουδαιότερο Έλληνα φιλόσοφο με....δύο ισλαμιστές τρομοκράτες;

"Ναι", απάντησαν οι ιθύνοντες μίας διάσημης γκαλερί στο Βερολίνο, παρουσιάζοντας τον Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφάι , έναν εκ των μακελάρηδων του Μπατακλάν το 2015 αλλά και τον Μοχάμεντ Άττα, έναν από τους πιλότους που εικάζεται ότι έριξαν τους δίδυμους πύργους, ως...."μάρτυρες"!

Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για το έργο The Other Eye of the Tiger με τίτλο "Μουσείο Μαρτύρων" και παρουσιάζει 20 άτομα που ανά τους αιώνες "πέθαναν (ή καλύτερα τους σκότωσαν) για τα όσα πίστευαν και έλεγαν".

Στην λίστα λοιπόν αυτή βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος, Σωκράτης, τον οποίο και επί της ουσίας σκότωσαν στην "δημοκρατική" αρχαία Αθήνα.
Αυτόν τον άνθρωπο τον...εξίσωσαν -για χάρη της τέχνης- με τους δύο παραπάνω ισλαμιστές τρομοκράτες, κίνηση την οποία και υποστήριξαν κιόλας:

"Όλοι οι μάρτυρες στο έργο μας απέκτησαν αυτό τον χαρακτηρισμό από κράτη, θρησκείες ή οργανισμούς. Κανείς από αυτούς δεν πήρε τον χαρακτηρισμό από εμάς τους καλλιτέχνες", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε μία λιτή ανακοίνωση...υπεράσπισης οι ιθύνοντες του....καλλιτεχνικού έργου.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις