Ο "Νομος της έλξης": Ζήτα το και το σύμπαν (;) θα στο δωσει."

Ο "Νομος της έλξης": Ζήτα το και το σύμπαν (;) θα στο δωσει." 

 

Όλοι έχουμε ακούσει, για το ότι, αν θέλει κάποιος κάτι πολύ, σε αυτή τη ζωή, μπορεί και να το πάρει.

Λένε πολλοί "ζήτα το μέσα σου, σκέψου ότι το θέλεις πολύ θα στο
δώσει το σύμπαν, ο θεός, η ανώτερη δύναμη κτλ". Ωστόσο, όταν εκπέμπει κάποιος ένα "αίτημα" σε κάποιον μιλάει, ακόμη κι αν δεν το ξέρει. Δεν απευθύνεται γενικά στο απρόσωπο σύμπαν, το οποίο πολλοί έχουν στο μυαλό τους, ως μαγικό λυχνάρι που με ένα μαγικό τρόπο θα τους δώσει αυτό που θέλουν. Οταν κάποιος ζητάει κάτι, απευθύνεται είτε στον άρχοντα και κατασκευαστή του κόσμου αυτού, τον λεγόμενο Σαμαέλ Σατανά ή Διάβολο και τους υποτακτικούς του, είτε στον Λυτρωτή και Αρχηγό του Φωτός, Ιησού Χριστό.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, τις περισσότερες φορές που οι περισσότεροι θέλουν να αλληλεπιδράσουν "συνειδητά" με τον πνευματικό κόσμο, με τον κόσμο πίσω από την κουρτίνα, αν και πολλές φορές δεν πιστεύουν καν ότι υπάρχει, το κάνουν, αν όχι από περιέργεια, για να πετύχουν κάτι στην μάταιη ζωή τους μέσα στον ψεύτικο κόσμο του Σατανά.

Ζητούν κυρίως, τα όσα δίνει ο κόσμος του, αγνοώντας την ΑΛΗΘΕΙΑ του Χριστού. Ακόμη κι όταν ζητούν από τον Χριστό πράγματα, Τον πλησιάζουν για πάρουν αυτό που θέλουν στον κόσμο της ύλης, κάνοντας έτσι τα αιτήματα τους εισακουστά από τον άρχοντα του κόσμου αυτού τον Σαμαέλ και όχι από τον Χριστό. Καποιος ζητα να έχει λεφτά, δουλειά, δόξα, να βρει γυναίκα/άντρα, να 'χει υγεία, πρόοδο. Αυτά ανήκουν στον κόσμο του Σατανά και εκείνος έχει την εξουσία να τα δώσει σε όποιον θέλει, όχι ο Χριστός, που θέλει να αποκτήσουμε άλλη νοοτροπία για να φύγουμε από εδώ και να αρχίσουμε να ξαναζούμε εκεί απ' όπου κάποτε φύγαμε, στον δικό Του κόσμο.

Μπορεί λοιπόν πράγματι κάποιος να ζητήσει νοητά, τα όσα ο κόσμος αυτός διαφημίζει και γιατί όχι, να τα πάρει κιόλας, από τον Διάβολο που έχει φτιάξει τον κόσμο αυτό. Ωστόσο όπως λέει ο Χριστός:
«Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο και χάσει την ψυχή του;»
(Μάρκ. 8,36).

Ο Χριστός μας λέει να μην επιθυμούμε τίποτε από τον κόσμο αυτό, τον κόσμο του Σατανά, και να ζητάμε να επιστρέψουμε στη Φωτεινή μας Πατρίδα, στην αληθινή Ζωή, στον δικό Του κόσμο των άπειρων φωτεινών ζωντανών συμπάντων. Έτσι, αυτό που μας προσφέρει στον κόσμο αυτό, είναι Γνώση, γαλήνη και ψυχική δύναμη, ώστε αφενός μεν να μάθουμε τι συμβαίνει (ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ), αφετέρου, να αντέξουμε ενάντια στις δυνάμεις εκείνες, που θέλουν να μας κρατήσουν στη λήθη, μακριά από το να γνωρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό (ΓΝΩΘΙ Σ΄ΑΥΤΟΝ) που ελέγχει ένα προσωρινό ψεύτικο βιολογικό σώμα, κατασκεύασμα του Σατανά, ευρισκόμενος ουσιαστικά φυλακισμένος μέσα του.

Δυστυχώς, λίγοι προσεγγίζουν τον Χριστό, έχοντας μονάχα τα του πνεύματος κατά νού. Δίχως να έχουν μολύνει τα "αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ", έστω και λίγο, τα λόγια και τις σκέψεις που απευθύνουν προς τον Αρχηγό του Φωτός. Ο Χριστός είναι πάντα δίπλα μας, όχι όμως ως ένα μαγικό λυχνάρι που θα μας δώσει ότι μας έμαθε ο Σατανάς να θέλουμε. Αν κανείς ζητά τα της ύλης από τον Χριστό, τότε τα ζητάει από τον Σατανά. Ο Σατανάς έχει κρυφτεί πολύ καλά, δια μέσου των χιλιετιών, πίσω από πολλα ονόματα και απρόσωπες έννοιες όπως "το σύμπαν", "οι δυνάμεις της φύσης" "ευεργετικά πνεύματα", που κατά καιρούς επικαλούνται πολλοί, με σκοπό να αποκτήσουν καλούδια του κόσμου αυτού ή να αλλάξουν συγκεκριμένες καταστάσεις υπέρ τους.

Και εκεί που κανείς δεν θα περίμενε όμως, πίσω από αιτήματα σε "αγίους", την Παναγία και τον ίδιο τον Χριστό, έχει κρυφτεί αυτός και η νοοτροπία του. Πολλοί ζητούν υγεία, πρόοδο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, να γίνει καλά κάποιος που αγαπούν, και δεν έχουν ιδέα ότι μιλάνε στον Σατανά και στους υποτακτικούς του εκείνη τη στιγμή, αφού ζητούν πράγματα του δικού του κόσμου. Η δε Εκκλησία, κάνει το ολέθριο σφάλμα, μέσω των πνευματικών ταγών της, να μην γνωστοποιεί στον κόσμο το ότι ο Σατανάς δρα και ως κάτι καλό, δίνοντας υγεία και πρόοδο σε κάποιον, και έτσι όλοι μένουν να πιστεύουν, ότι μόνο κακό μπορεί να επιφέρει. Μεγάλη παγίδα το συγκεκριμένο. Ο Σατανάς μπορεί να θεραπεύσει κάποιον από μια ανίατη ασθένεια, για να τον απομακρύνει από τον Χριστό και την Αλήθεια Του και να τον ξαναδέσει με τον δικό του ψεύτικο κόσμο. Δεν είναι τίποτε γι αυτόν να το κάνει, αφού δικός του είναι ο κόσμος, αν και το απόλυτο αφεντικό, ακόμη και στον κόσμο αυτό -εννοείται- πως εξακολουθεί να είναι ο Τριαδικός Δημιουργός.

Ο Χριστός μας είπε τι μας προσφέρει για όσο είμαστε εδώ: ’’Έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς.’’ Δεν μας υπόσχεται υγεία, λεφτά, πρόοδο, χαρές, ούτε μας υπόσχεται ότι δεν θα πονέσουμε και δεν θα στεναχωρεθούμε. Χαρίζει όμως διαπιστωμένα σε όποιον Του το ζητά, ανάπαυση, από τα βάρη που με εκατοντάδες τρόπους δίνει ο κόσμος αυτός. Δίνει σε κάποιον, εφόσον Του το ζητήσει, τον τρόπο να αντέξει, να διαβεί όλη αυτή τη δοκιμασία και του δίνει επίσης, τον τρόπο να γυρίσει και πάλι στο Φως. «Εν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» μας λέει.

Το θέμα είναι πως το βλέπει κανείς. Τι είναι αυτό που επιδιώκει.

Ο Χριστός μας ξεκαθάρισε, πως κανείς δεν μπορεί να δουλεύει για δύο κυρίους. Τον ένα θα τον αγαπήσει και τον άλλο θα τον μισήσει. Κανείς δεν μπορεί να απευθύνεται στον Χριστό και τον Σαμαέλ ταυτόχρονα. Σε έναν μιλάει κάθε φορά, από έναν ζητάει, και το σε ποιόν απευθύνεται, το ορίζει αυτό που ζητάει και ο τρόπος που το ζητάει.

Ο Σαμαέλ είναι εχθρός των ανθρώπων και θέλει να μας παραδώσει στο σκότος το οποίο και υπηρετεί.

Ο Χριστός είναι ο Αρχηγός του Φωτός, που ήρθε μέσα στη φυλακή που δοκιμαζόμαστε, νομίζοντας ότι ζούμε, για να μας ξυπνήσει δίνοντάς μας Γνώση. Δίνοντας μας τον τρόπο που οδηγεί πίσω στον πραγματικό κόσμο, όπου ανήκουμε. Για τα όσα αποκάλυψε Τον σκότωσαν. Τα λόγια Του έχουν τέτοια δύναμη, που κάνουν τον κόσμο του Σαμαέλ και όσα αυτός προσφέρει, να χάνουν την αίγλη και τη λάμψη τους, αφού ψεύτικα και εικονικά είναι ούτως ή άλλως.

Σύμφωνα με αρχαίες γραφές που ανακαλύφθηκαν στο Ναγκ Χαμμάντι, λέει ο Χριστός:
«'Όποιος έχει γνωρίσει τον κόσμο, έχει ανακαλύψει ένα πτώμα, και όποιος έχει ανακαλύψει ένα πτώμα, γι αυτόν ο κόσμος δεν αξίζει».

Τα λόγια αυτά η επίσημη Εκκλησία -εννοείται- θέλησε να τα εξαφανίσει από προσώπου γης, γιατί δείχνουν την Αλήθεια.

Όπως και οι μεγάλοι Έλληνες σοφοί της αρχαιότητας είπαν, ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος. Εδώ είναι ένα από τα σημεία που ο Χριστός το επιβεβαιώνει, βάζοντας θεϊκή σφραγίδα, και λέει ξεκάθαρα, ότι όποιος έχει γνωρίσει τον κόσμο αυτό έχει ανακαλύψει ένα πτώμα. Χαρακτηριστικό ενός πτώματος είναι ότι είναι νεκρό. Μέσα στη νέκρα λοιπόν κατοικούμε. Είμαστε στο θάνατο, γι΄αυτό ο Χριστός σε πολλά σημεία λέει, ότι ήρθε να μας πει τον τρόπο και να μας δείξει τον δρόμο για να επιστρέψουμε από το θάνατο στη ΖΩΗ, στον πραγματικό κόσμο του Φωτός δηλαδή. Όποιος λοιπόν ανακάλυψε, το οτι ο κόσμος αυτός είναι ένα πτώμα, κατάλαβε τι συμβαίνει και έπαψε ο κόσμος αυτός να αξίζει για εκείνον. Όταν κάποιος απορρίψει τον κόσμο αυτό μέσα του, τότε ζεί με τον τρόπο που έδειξε ο Χριστός, βοηθώντας τους γύρω του, αναμένοντας την επιστροφή στον πραγματικό κόσμο.

Τα πράγματα είναι απλά, και είναι απλά, γιατί είναι η Αλήθεια. Η αλήθεια που είπε ο Χριστός και εξαφάνισαν από παντού, αντικαθιστώντας τα απλά λόγια Του με εβραϊκά υλιστικά τυπικά λατρευτικά και πολύπλοκα κατεβατά μεγάλων "θεοφόρων" πατέρων, που οδηγούν τους πάντες μακριά από τον απλό, παρήγορο, ελπιδοφόρο, φωτεινό λόγο του Χριστού.

Ο νοών νοείτω και όπως έλεγε ο Χριστός, ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω.

Καλα Χριστουγεννα









ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις