Γιατί βγαίνει μπροστά ο Τραμπ και όχι ο Πούτιν για το θεμα της Ιερουσαλημ...?

Γιατί βγαίνει μπροστά ο Τραμπ και όχι ο Πούτιν, φωτιά στα σχέδια για τον «Τρίτο Ναό» 


Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να διευθετηθεί «μέσω διαπραγματεύσεων» δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μπηκε
μπροστά και  αναγνωρίσε την Ιερή Πόλη, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε το Ισραήλ, ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.

Η κα Μογκερίνι εκπροσωπεί την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημοκρατικοί των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε), η οποία επιθυμεί, όπως είπε η ίδια, «μια πραγματική διαδικασία ειρήνης που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών».

Η «λύση» δύο κρατών θα σημάνει την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε πόλη υπό διεθνή εποπτεία, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν παραιτείται από αυτήν.

Με απλά λόγια:

Η Ιερουσαλήμ, αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους.

Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.

Στην Ιερουσαλήμ, το μνημείο - σύμβολο του Ιουδαϊσμού και το ιερότερο σημείο λατρείας των Εβραίων όλου του κόσμου αποτελεί το Τείχος των Δακρύων, που βρίσκεται πάνω στο Όρος του Ναού, στο οποίο επιδιώκουν την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα.

Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους!

Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα.



Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».

Έτσι, αυτοί που θέλουν να δώσουν την «λύση» του Παλαιστινιακού για την «ειρήνη», θα καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, του οποίου την ανέγερση ναι μεν επιθυμεί η Νέα Τάξη, αλλά όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας με συγχώνευση όλων των θρησκειών.

Η Εθνική Δεξιά των Τραμπ (κατέλαβε πρόσφατα την εξουσία στον Λευκό Οίκο, φέρνοντας τα πάνω-κάτω) και Πούτιν στέκεται εμπόδιο σε αυτό το ενδεχόμενο.

Πως εμποδίζουν την πραγματοποίηση των σχεδίων της Νέας Τάξης;

Στηρίζουν την πλευρά του Ισραήλ, το οποίο δεν είναι εκείνο που ορίζει τα διεθνή τεκταινόμενα αλλά η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ελίτ της αριστερόστροφης, διεθνιστικής Νέας Τάξης και της δεξιόστροφης «μαύρης» Εθνικής Δεξιάς.

Ανάλογα με την περίσταση «ενεργοποιείται» ο ένας ή ο άλλος ηγέτης (Πούτιν-Τραμπ), προκειμένου να φέρει εμπόδια στην πραγματοποίηση των προαναφερθέντων σχεδίων.

Με τον Πούτιν να έχει αναλάβει την επιτυχή κάθαρση κατά των δυτικοκίνητων ισλαμιστών στην Συρία, ο Ν.Τραμπ μπαίνει μπροστά και  μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, βάζοντας φωτιά στην Μέση Ανατολή και στα σχέδια της Νέας Τάξης.

Έπειτα ο Πούτιν, αλώβητος, ενδεχόμενα εμφανιστεί ως «αγγελιοφόρος» της ειρήνης, λαμβάνοντας για την Ρωσία και δη για την Εθνική Δεξιά πρωταρχικό ρόλο στην διευθέτηση του προβλήματος των Ιεροσολύμων, μεταξύ Τραμπ και Ο.Η.Ε.

Ήδη η Μόσχα δήλωσε πως λόγω της απόφασης Τραμπ: «Η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις παλαιστινιακές αρχές θα επιδεινωθεί περαιτέρω».

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως διπλωματικά μέσα «εξαντλούνται» και, κατά τα φαινόμενα, θα δώσουν την θέση τους στον πόλεμο με την «παγκόσμια ειρήνη» της Νέας Τάξης να πηγαίνει «περίπατο»!








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις