Εξκάλιμπερ: Το μυθικό σπαθί του βασιλιά Αρθούρου - Μήπως τελικά υπήρξε στην πραγματικότητα;

Εξκάλιμπερ: Το μυθικό σπαθί του βασιλιά Αρθούρου - Μήπως τελικά υπήρξε στην πραγματικότητα; 


Το Εξκάλιμπερ, σύμφωνα με τον μύθο του ήταν ένα σπαθί οπού ήταν καρφωμένο σε έναν συμπαγή βράχο. Όποιος ιππότης το τραβούσε από τον βράχο αυτός θα… γινόταν βασιλιάς της
Αγγλίας.

Το θρυλικό αυτό σπαθί το είχε διεισδύσει μέσα στον βράχο ο πατέρας του Αρθούρου Ούθερ Πέντραγκον λίγο πριν πεθάνει .Είχε γίνει αντικείμενο αξίας για όλους τους ιππότες της εποχής που σύρρεαν στην περιοχή για να δοκιμάσουν να τραβήξουν το σπαθί από τον βράχο.

Τελικά μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες το σπαθί από τον βράχο το τράβηξε ο Άρθουρ που εκείνη την εποχή δεν ήταν ιππότης παρά ένας υπηρέτης ενός ιππότη, το τράβηξε όταν ο ιππότης που υπηρετούσε έσπασε το σπαθί του σε μια μονομαχία και ο Άρθουρ μην έχοντας τι σπαθί να του δώσει τράβηξε το θρυλικό σπαθί από τον βράχο…… λίγο πολύ όλοι την ξέρουμε την ιστορία παρακάτω.

Αυτό όμως από την ιστορία που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το θρυλικό Εξκάλιμπερ, το οποίο είχε έρθει και είχε δοθεί στον Πέντραγκον μετά από εντολή του μέγα μάγουΜέρλιν από την Κυρά Της Λίμνης!!! Μια θεά; Ένα πνεύμα του νερού; Μια νεραΐδα του νερού; Ένα στοιχειό του νερού; Η ένα πλάσμα από μια άλλη διάσταση οπού είχε σαν»ΠΥΛΗ» την συγκεκριμένη λίμνη…….!!;!!. όπως και να ήταν αυτή ήταν που έδωσε το Εξκάλιμπερ στον κόσμο, αυτό το όπλο ήταν που έδινε πίστη και δύναμη στους βασιλείς ώστε να μπορέσουν να πατάξουν το κακό της μαγείας αλλά και να κυβερνήσουν με σοφία και ειρήνη την χώρα τους!!

Πολλοί είναι εκείνοι οι ερευνητές αλλά και αρχαιολόγοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι το Εξκάλιμπερ υπήρξε!! Υπάρχουν βεβαία και οι άλλοι που λένε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ωραίος και εντυπωσιακός μύθος!! Η ιστορία του πλανήτη πολλές φορές έχει δείξει ότι πολλοί είναι αυτοί οι μύθοι που έχουν γίνει πραγματικότητα, όπως με την περίφημη Ιλιαδα του Ομήρου!! Κανένας δεν πίστευε πριν ο Σλήμαν ανακαλύψει την Τροία ότι όλα αυτά είχαν γίνει που αφηγούσαι ο Όμηρος και διαλαλούσαν όλο περηφάνια ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αχαλίνωτη φαντασία!! Δυστυχώς για αυτούς όταν ήρθε στην επιφάνεια τα ευρήματα της Τροίας δεν είχαν τι να πουν.

Στην Ιταλία στην περιοχή της Τοσκάνης υπάρχει η μονή του αγίου Galgano, εκεί μέσα στην μονή αυτήν υπάρχει ένας βράχος στον οποίο υπάρχει ένα σπαθί που λέγετε ότι το έχωσε ο Άγιος Galgano (!!!). Ας τα πάρουμε από την αρχή για να καταλάβουμε το τι έχει γίνει με αυτήν την τόσο παράξενη ιστορία που θυμίζει την ιστορία του Εξκάλιμπερ.

Ο ιππότης Golgano γεννήθηκε στο Κιουστάντο ( Chiusdano ) τo 1148, οι Λατίνοι λένε ότι η παράδοση τους λέει ότι εμφανίστηκε στον ιππότη ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην ηλικία των 20 χρόνων, του ζήτησε να αφήσει την κοσμική ζωή που έκανε και να ξεκινήσει μια καινούρια με το να γίνει ερημίτης!! Αυτό λένε οι Λατίνοι ότι το ζήτησε ο Αρχάγγελος από τον Galgano γιατί ο πατέρας του οπού ήταν φεουδάρχης ήταν αλαζόνας, άπληστος, αλλά και πολύ κακός άνθρωπος οπού είχε ξεφύγει από τις χριστιανικές αρχές.

Η πρώτη φορά που ο Αρχάγγελος ζήτησε από τον Galgano να γίνει ερημίτης ήταν στον ύπνο του, μετά από κάμποσο καιρό ο Galgano είχε μια πτώση από το άλογο του σε έναν μικρό λόφο της περιοχής οπού έμενε, εκεί είδε το δεύτερο όραμα του Αρχαγγέλου που του έλεγε να αφήσει την υλική ζωή για να σώσει την αμαρτωλή ψυχή του πατέρα του αλλά και την δική του (!!!). Μετά από αυτό ο Galgano μετατράπηκε σε ερημίτης αφήνοντας την εγκόσμια ζωή και άρχισε να τριγυρνάει στα περίχωρα της Σιένας.

Από την ημέρα που έγινε ερημίτης μέχρι την ημέρα που πέθανε σε ηλικία 33 χρόνων το μοναδικό θαύμα που έκανε ήταν όταν διείσδυσε το σπαθί του μέσα στον βράχο όπως ένα μαχαίρι στο βούτυρο!!! Αυτό πρακτικά είναι αδύνατον να συμβεί και για αυτό οι επιστήμονες το θεωρούσαν απάτη!! Το σπαθί του αγίου Galgano βρίσκετε σφηνωμένο εδώ και 800 χρόνια μέσα στον βράχο δημιουργώντας πολλές αψιμαχίες στους σκεπτικιστές αλλά και στους ερευνητές του θέματος.
Μέχρι πρόσφατα το σπαθί αυτό όπως προ ανέφερα το θεωρούσαν απάτη από τους τότε ιερείς, αυτό ήρθε να αλλάξει όταν οι επιστήμονες άρχισαν να κάνουν ειδικές εξετάσεις στο σπαθί. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων άφησαν όλους τους επιστήμονες άφωνους!! Στο πανεπιστήμιο της Ρώμης ανακάλυψαν ότι το σπαθί αυτό χρονολογείται από τον 12 αιώνα!! Κοντά στο ιερό ανακαλύφθηκαν 2 μουμιοποιημένα κεριά τα οποία και ανάγονται στο 12 αιώνα!!

Στο συγκεκριμένο σπαθί υπάρχει ένα συστατικό το οποίο είναι άγνωστο στην επιστήμη και ονομάστηκε με την κωδική ονομασία DR333, αυτό το συστατικό επιβραδύνει την διάβρωση του σπαθιού κατά 90% (!!!!). Αν και φαίνεται να μοιάζει πολύ με αλλά σπαθιά της εποχής του αυτό έχει κάποιες μικρό διάφορες στην κατασκευή του όπως ότι όλο το μέταλλο του έχει σφυρηλατηθεί κατά 97% της μάζας του (!!!!) πράγμα αδύνατον για την μεταλλουργία του 12 του αιώνα αλλά και πράγμα αδύνατο και για την σημερινή τεχνολογία με τα μέσα που διαθέτουμε!!

Ένα σπήλαιο που ανακαλύφθηκε κοντά στον ιερό βράχο οπού είναι σφηνωμένο στο σπαθί περιείχε μια εσοχή που υποστηριζόταν ότι ήταν ταφικός χώρος και πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να είχε ταφεί και ο Άγιος σε αυτήν, έτσι όλα αυτά έχουν προστεθεί στο σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για την αυθεντικότητα του ξίφους του αγίου Galgano.

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή που υποστηρίζει ότι το σπαθί αυτό είναι σφηνωμένο από τον 1-2 αιώνα μ.Χ., από ένα χειρόγραφο του 8ου αιώνα οπού βρίσκετε στην συλλογή του Roberto Chialini στην περιοχή της Αλταμούρα. Πρόκειται για έναν συλλέκτη σπανίων χειρογράφων από όλο τον κόσμο . Ισχυρίζεστε ότι το αγόρασε από κάποιο παλαιοπωλείο στην Τοσκάνη το 1947. Το χειρόγραφο αυτό αναφέρει μόνο ότι το σπαθί αυτό απλώς υπήρχε εκεί και είχε προκαλέσει από τότε το ενδιαφέρον σε πολλούς προχούντες της εποχής εκείνης.

Όπως και να έχει το πράγμα εδώ γεννιούνται κάποια τεράστια ερωτηματικά:

Α) Ήταν ο Άγιος Galgano αυτός που σφήνωσε το σπαθί στον βράχο; Αν ήταν γιατί όσο ζούσε δεν ξανά έκανε κάποιο θαύμα όπως όλοι οι Άγιοι; Σαν ερημίτης και Άγιος γιατί πέθανε σε ηλικία 33 χρόνων χωρίς να προλάβει να αφιερώσει την ζωή του στον θεό;

Β) Γιατί το ένα από τα συστατικά του σπαθιού είναι τελείως άγνωστο στην επιστήμη το λεγόμενο με την κωδική ονομασία DR333; Τι σημαίνει η κωδική ονομασία αυτή; Γιατί οι επιστήμονες του δώσανε αυτήν την ονομασία;

Γ) Ξέρατε ότι υπάρχει αυτή η κωδική ονομασία και έχει ονομαστεί έτσι ένας πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα από αστρονόμους το 1997;

Δ) Μήπως αυτός που έφτιαξε τον μύθο του Εξκάλιμπερ πέρασε από την περιοχή και βλέποντας το σπαθί έφτιαξε με την φαντασία του αυτόν το θρυλικό μύθο;
Ε) Γιατί ένα τόσο περίεργο επονομαζόμενο θαύμα η Ιταλική εκκλησία δεν το έχει μέχρι και σήμερα διαλαλήσει τόσο ώστε να το ξέρουν πολλοί άνθρωποι και πιστοί;

Ζ) Γιατί μέχρι και την εξέταση που έγινε από το πανεπιστήμιο της Ρώμης η εκκλησία η ίδια είχε κάποιες αντιφάσεις για το αν ήταν απάτη η όχι; Γιατί δεν ήταν σίγουροι; Μήπως επειδή ίσως δεν το έχει σφήνωσε ο Άγιος και προϋπήρχε πράγμα που το ήξερε η εκκλησία;

Η) Γιατί η μονή εγκαταλείφτηκε και έχει γίνει σαν γιαπί και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια αναστύλωση της; Παρά μόνο το μέρος που βρίσκετε ο βράχος είναι κάπως προσεγμένο; Γιατί εφόσον υπήρχε τέτοιο θαύμα θεού εκεί δεν το εκμεταλλεύτηκε η εκκλησία για συρροή πιστών;

Υπάρχουν πολλά και διάφορα ερωτηματικά που στέκουν στην όλη ιστορία. Το 1960κάποιος βάνδαλος που ίσως πιστεύοντας ότι θα γίνει βασιλιάς της Αγγλίας έσπασε το σπαθί, οι αρχές το κόλλησαν με προσθήκη τσιμέντου!!

Οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν το τσιμέντο και με ένα τρυπάνι έκαναν μια τρύπα οπού έβαλαν μια μικροκάμερα για να δουν αν η λεπίδα του σπαθιού συνέχιζε μέσα στο βράχο. Η μικροκάμερα έδειξε πράγματι ότι συνέχιζε η λεπίδα του σπαθιού μέχρι τέλους!! Ανακάλυψαν ότι γύρω από το σπαθί υπήρχε λιωμένος μόλυβδος οπού είχαν ρίξει οι μοναχοί το 1920 στην σχισμή για να διατηρήσουν όπως είπαν το σπαθί!!;!!

Ο Άγιος Galgano πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου του 1181 στην ηλικία 33 χρόνων από αιφνίδιο θάνατο, την ημέρα που πέθανε γεννήθηκε ο Άγιος Φραγκίσκος!! Στο θέμα θα επανέλθω σε μελλοντικό μου άρθρο γιατί είναι ακόμα υπό έρευνα …….







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις